Nieuws

Flekken zelfbewust: Heb bij Oranje nog niet echt kunnen laten zien wat ik kan

Flekken zelfbewust: "Heb bij Oranje nog niet echt kunnen laten zien wat ik kan"

13-06-2022 10:29 Laatste update: 10:57

Mark Flekken hield ook in zijn vierde interland tegen Polen niet de nul. De doelman van SC Freiburg weet van zichzelf dat hij stukken beter kan en wil dat laten zien aan Nederland.

"Op de voetbal-manier wel, maar op de lijn heb ik nog niet echt kunnen laten zien wat ik kan", aldus Flekken tegenover De Telegraaf. De keeper debuteerde met een 4-2 zege op Denemarken, keepte ook tegen Duitsland (1-1) en Wales (1-2) en ook tegen Polen moest Flekken twee doelpunten incasseren (2-2). "Ik heb er natuurlijk een paar ongelukkige momenten tussen gehad. Als je keept in de top, zijn er maar weinig momenten waarop je jezelf kunt onderscheiden. Het gaat erom die momenten wel te pakken. Dat is me nog onvoldoende gelukt. Hopelijk verandert dat snel."

"Spelen in Oranje blijft heel speciaal. Ik ben van ver gekomen", gaat Flekken verder. In de Bundesliga maakt de doelman wél indruk. Met zijn statistieken behoort de doelman tot de top van de Duitse competitie. "Ik heb een hele omweg gemaakt om hier te komen en ik denk dat het speciale gevoel wel een tijdje aanhoudt." Flekken durft te dromen van een vaste plek onder de lat bij Oranje, maar weet dat er wel werk aan de winkel is. "Het zijn weliswaar nog maar drie interlands tot het WK, maar het is nog wel een lange tijd. Daarin kan nog veel gebeuren."