Nieuws

UEFA deelt beelden van 'Finalissima'-trofee: drie Eredivisie-spelers spelen finale

UEFA deelt beelden van 'Finalissima'-trofee: drie Eredivisie-spelers spelen finale

31-05-2022 13:27

Voor het eerst in een tijdsbestek van 29 jaar tijd wordt er via één wedstrijd uitgemaakt wie de strijd om de CONMEBOL–UEFA Cup of Champions wint. De eindstrijd is deze editie omgedoopt tot Finalissima. De kampioen van Zuid-Amerika neemt het in dit duel op tegen de winnaar van het EK. De UEFA heeft foto's van de trofee gedeeld.

Italië en Argentinië kruisen als titelhouders van de meest recente edities van beide toernooien woensdag de degens op Wembley. Eerdere edities van de bijzondere prijs werden gehouden in 1985 en 1993.

De UEFA laat weten dat de beker een gewicht van 8,5 kilogram heeft en 45 centimeter hoog is. De cup is gebaseerd op de eerste editie van de prijs in 1985, toen Frankrijk en Uruguay tegen elkaar speelden in Parijs. De trofee is gemaakt van messing en bedekt met een zilveren laag.

Drie spelers die in de Eredivisie actief zijn maken kans op de eindwinst. Marcos Senesi (Feyenoord), Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico (beiden Ajax) zijn opgenomen in de Argentijnse selectie.