Nieuws

Goudeerlijke Messi: 'Lewa verdiende hem in 2020, maar nu moet Benzema winnen'

Goudeerlijke Messi: 'Lewa verdiende hem in 2020, maar nu moet Benzema winnen'

30-05-2022 17:09 Laatste update: 18:50
1

Lionel Messi heeft zich uitgelaten over de Ballon d'Or-edities van 2021 en de opkomende uitreiking van 2022. De Argentijn won de prestigieuze competitie ten koste van Robert Lewandowski, maar is van mening dat Karim Benzema dit jaar de prijs verdient. 

Dat liet Messi weten in een uitgebreid interview met de Argentijnse tak van AS. "Ik ben het niet eens met wat hij zei", zegt Messi over de uitspraken van Lewandowski. Messi won de prijs in 2021 en stelde dat Lewandowski de prijs van het jaar 2020 retroactief had moeten krijgen. Volgens de Pool waren dat "lege woorden" van La Pulga, maar dat weerlegt Messi. "Wat ik op dat moment zei, voelde ik vanuit mijn hart. Ik zie dat hij de prijs in het vorige jaar (2020, red.) verdiende omdat hij de beste was en het jaar daarna (2021, red.) niet."

"Dit jaar verdient Benzema het", vervolgt Messi. "Er is geen twijfel over mogelijk. Hij won La Liga en de Champions League, er mag geen twijfel over bestaan. " Benzema zorgde er eigenhandig voor dat Real Madrid de kwartfinale en halve finale van de Champions League overleefde, waarin het Paris Saint-Germain van Messi en Manchester City de tegenstander waren. 

Messi won in 2021 zijn zevende Ballon d'Or en dat leidde tot een hoop kritiek. Sindsdien heeft organisator France Football al aangegeven enkele veranderingen door te voeren om de competitie eerlijker te maken.