Feyenoord pakt drie punten in Deventer en stelt het titelfeest van PSV uit

25 april - 22:46

Feyenoord heeft donderdagavond een 1-3 zege geboekt tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers nemen de drie punten mee naar huis en stellen daarmee het titelfeest van PSV voorlopig uit.

PSv won eerder op de avond met 0-8 van sc Heerenveen en dus konden de Eindhovenaren bij puntverlies van Feyenoord zich kronen tot landskampioen van Nederland. Na een stroef begin was het het in de 25e minuut raak voor de bezoekers uit Rotterdam. Yankuba Minteh schoot van afstand op de lat, maar zag de bal via Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange alsnog in het goal belanden: 0-1.

Niet veel later verdubbelde Luka Ivanusec met een goed schot de voorsprong voor Feyenoord, maar op slag van rust werd de spanning teruggebracht. In de 44e minuut knikte Oliver Edvardsen de 1-2 tegen de touwen en dus was de marge weer één. In de tweede helft werden de toeschouwers niet vermaakt. Beide ploegen kwamen tot kleine mogelijkheden, maar het was Ayase Ueda die twintig minuten voor tijd het slotakkoord verzorgde: 1-3.

Door de overwinning van Feyenoord moet PSV het titelfeest met meer dan een week uitstellen. Op zondag 5 mei kunnen de Eindhovenaren in eigen huis tegen Sparta de schaal binnen halen.