Nieuws

Dit is waarom de familie van Maradona het lichaam van de ster wil opgraven

Dit is waarom de familie van Maradona het lichaam van de ster wil opgraven

5 mei - 13:10

Diego Maradona overleed in 2020 en ligt sindsdien begraven op privébegraafplaats Bella Vista in een buitenwijk van Buenos Aires. De familie van de overleden wereldster wil echter dat het lichaam wordt opgegraven. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom die wens is ontstaan. 

Dit is waarom de familie van Maradona hem wil opgraven

In mei wordt duidelijk dat de familie van Maradona de stoffelijke resten van de voormalig voetballer wil verplaatsen. Argentijnse media berichten dat er een brief is waarin de familie zich tot een rechtbank richt om de wens voor elkaar te krijgen. Maradona zou naar een mausoleum moeten vervoerd. Het is een 'veel veiligere plek dan de huidige', is onder meer in de brief te lezen. Ook wil de familie dat mensen de kans moeten krijgen de overleden speler altijd te kunnen huldigen, waarvoor het mausoleum meer geschikt is.

Maradona was de grote man in 1986 toen het WK werd veroverd in Argentinië. In 2022, vlak na het overlijden van Maradona, lukte het Lionel Messi en de zijnen om de wereldtitel terug te halen. De rechtbank neemt het verzoek van de familie serieus en gaat proberen 'de opgraving van de stoffelijke resten en hun repatriëring mogelijk te maken onder voldoende omstandigheden van veiligheid en vertrouwelijkheid.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!