Nieuws

Bevestiging: Van den Brom in gesprek met Vitesse, trainer stelt harde eisen

Bevestiging: Van den Brom in gesprek met Vitesse, trainer stelt harde eisen

24 april - 17:28

Vitesse en John van den Brom onderhandelen over een mogelijke terugkeer van de coach bij de Arnhemse club voor het komende seizoen. Dat bevestigde Edwin Reijntjes, de algemeen directeur van de club, tijdens de persconferentie van woensdag.

De gesprekken tussen Vitesse en Van den Brom zijn gericht op een snelle terugkeer naar de Eredivisie, een ambitie die de trainer duidelijk heeft gesteld als voorwaarde voor zijn mogelijke aanstelling. "Ik wil meteen terug naar de Eredivisie. Dat is een harde eis", verklaarde Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad. De trainer benadrukte het belang van een sterke selectie en een samenhangend geheel om die doelstelling te bereiken.

Ondanks de positieve insteek van de gesprekken, lijkt een overeenkomst echter nog ver weg. Vitesse, dat onlangs door een mindering van achttien punten degradeerde, bevindt zich in een lastige financiële en sportieve situatie. Reijntjes gaf aan dat de club momenteel geen garanties kan bieden op het niveau dat Van den Brom verlangt. "Wij zijn in gesprek met elkaar", vertelde Reijntjes. "Het zou mooi zijn als hij wil komen. Dat er ook iets positiefs te melden is."

Reijntjes heeft eerder aangegeven dat hij een meer geleidelijke benadering voorstaat, met als doel om in de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie te eindigen, wat aanzienlijk bescheidener is dan de promotieambities van Van den Brom. "Direct promoveren zou sowieso een mirakel zijn, maar er zijn gekkere dingen gebeurd", voegde hij eraan toe op de persconferentie.