Breaking news

Romano: Slot geeft groen licht aan Liverpool, contractonderhandelingen al gaande

Romano: Slot geeft groen licht aan Liverpool, contractonderhandelingen al gaande

24 april - 17:08 Laatste update: 17:12

Liverpool is in vergevorderde gesprekken met Arne Slot over een overstap naar Anfield. Slot, de huidige Feyenoord-coach, heeft volgens Fabrizio Romano op dinsdag zijn goedkeuring gegeven voor de overstap. De onderhandelingen over de contractvoorwaarden met zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta zijn momenteel gaande.

Ondertussen onderhandelt Liverpool ook over een compensatievergoeding met Feyenoord. De verwachte vergoedidng zou kunnen oplopen tot meer dan tien miljoen euro, en mogelijk zelfs tot vijftien miljoen euro, afhankelijk van verdere afspraken met betrekking tot het vertrek van ander ondersteunend personeel, zoals assistent Sipke Hulshoff. Slot heeft geen formele opzegclausule in zijn contract, dat nog loopt tot medio 2026.

Liverpool, bekend om hun goede relatie met Feyenoord, waardeerde het formele benaderingsproces dat pas plaatsvond na de bekerwinst van de Rotterdammers. De gesprekken verlopen nu snel en Liverpool concentreert zich sterk op Slot, ondanks dat ze opties voor andere kandidaten openhouden.

Slot wordt naar verluidt geprezen om zijn gedurfde, aanvallende voetbalstijl en zijn houding ten opzichte van spelerswerving wordt ook hoog gewaardeerd binnen Liverpool. Hij wordt gezien als iemand die een samenwerkingsgerichte aanpak kan hanteren. Liverpool legt veel nadruk op het vinden van de juiste karakters die passen binnen een bepaalde speelstijl en die ook buiten het veld een impact kunnen hebben.