Nieuws

Nog twee Spaanse bestuurders uit hun functie gezet na kus-incident Hermoso

Nog twee Spaanse bestuurders uit hun functie gezet na kus-incident Hermoso

28 maart - 06:45 Laatste update: 06:45

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft Albert Luque en Rúben Rivera voorlopig uit hun functie gezet, aldus Diario AS. De voormalig speler van Ajax (46) en collega worden ervan verdacht Jennifer Hermoso te hebben gedwongen toe te geven dat de kus van de oud-voorzitter Luis Rubiales met wederzijdse toestemming was.

Woensdag werd bekend dat Rubiales buiten zijn driejarige schorsing van de FIFA ook moet vrezen voor een celstraf. Het Spaanse Openbaar Ministerie eist 2,5 jaar tegen de bestuurder, die daarnaast ook nog eens een schadevergoeding van honderdduizend euro moet betalen aan Hermoso.

Daarmee is de kous nog niet af voor de Spaanse voetbalbond. Volgens het Spaanse medium worden ook Luque (man op de foto) en Rivera voorlopig uit hun functie gezet. Het duo zou Hermoso hebben gedwongen om een video op te nemen waarin ze aangaf dat de kus van Rubiales geoorloofd was. Die video kwam er ook, maar buiten dat heeft de aanvoerder van het Spaanse vrouwenelftal dit altijd ontkend.

Luque is de sporting director van het mannelijke nationale Spaanse elftal, terwijl Rivera het hoofd van het marketing departement is. Hoe lang het tweetal niet mag terugkeren in hun functie en of er nog een meer hevige straf te wachten staat, is niet bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!