Reijnders glimlacht van oor tot oor na debuut: 'Probeerde het nog in te houden'

8 september 2023 om 13:52
Laatste update: 8 september 2023 om 13:57

Tijjani Reijnders maakte tegen Griekenland zijn debuut voor het Nederlands elftal (3-0). De lach op het gezicht van de middenvelder van AC Milan is niet weg te krijgen en zijn debuut lijkt naar meer te smaken.

Reijnders geeft bij ESPN aan vooral trots te zijn. De middenvelder heeft een klein woordje gesproken in de kleedkamer en lachte van oor tot oor toen hij het veld op kwam. "Enkel vreugde en blijdschap. Ik denk dat ik met een glimlach het veld in ging. Ik probeerde hem nog in te houden, maar dat kon ik niet tegenhouden. Als je dan ziet dat het bij rust 3-0 is, dan hoop je dat je minuten krijgt." Reijnders geeft aan niet op een basisplaats te hebben gerekend. "Ik denk voor een debuut dat een half uur vooral heel mooi is en daar ben ik zeer tevreden mee."

Koeman paste het systeem aan tegen Griekenland en dat ziet Reijnders niet als een probleem. "Het is uiteindelijk aan de coach. De concurrentie is natuurlijk hoog op het middenveld en uiteindelijk wat de coach denkt moet je respecteren. Aan mij is het om het op de trainingen te laten zien en op de club."