Heitinga begrijpt niets van gele kaart voor Álvarez: 'Kan hem niets kwalijk nemen'

16-04-2023 22:38 Laatste update: 22:57

John Heitinga kan zich niet vinden in de gegeven gele kaart voor Edson Álvarez. De Mexicaan kreeg zijn tiende gele kaart van het seizoen waardoor hij de topper met PSV aan zich voorbij moet laten gaan.

Halverwege de eerste helft trok scheidsrechter Marc Nagtegaal geel nadat Álvarez een overtreding had begaan op Ole Romeny. Het was zijn eerste overtreding in de wedstrijd. "Het is een beslissing van de scheidsrechter. Ik vind er wel wat van, maar we moeten verder met de spelers die we hebben. Je verandert er toch niets meer aan. Wij moesten zorgen dat we deze wedstrijd winnen. Nu gaat het vizier op volgende week", begint Heitinga als een boer met kiespijn bij ESPN.

Of dit iets is waar Heitinga zijn speler op aan gaat spreken? Daar moet de Amsterdamse oefenmeester niet aan denken. "Dit zit in zijn spel en maakt van hem een speler die je graag in je ploeg hebt, iemand die altijd de grenzen opzoekt. Dat levert vaak positiviteit op voor ons."

"Als je dit moment terugkijkt, hij geeft hem.... Ik kan Edson niets kwalijk nemen", vervolgt Heitinga. "Hij probeert altijd het maximale te geven en dat doet hij. Als er iemand winnaarsmentaliteit heeft, is het Edson Álvarez. Hij is iemand die je graag in je team hebt."