Vermoedelijke opstelling: twee Nederlanders in de basis bij City - Bayern München

11-04-2023 07:05 Laatste update: 08:28

Matthijs de Ligt wordt dinsdagavond bij Bayern München in de basis verwacht tegen Manchester City, in de kwartfinale van de Champions League. Nathan Aké wordt op zijn beurt in de opstelling van The Citizens verwacht.

Misschien wel het mooiste affiche in de Champions League begint dinsdagavond om 21.00 uur. Daarbij gaat Thomas Tuchel een beroep doen op De Ligt, die afgelopen weekend nog de matchwinner werd voor Bayern door de enige treffer in het duel met SC Freiburg voor zijn rekening te nemen. Dat meldt Der Kicker. De andere drie spelers met een Ajax-verleden - Noussair Mazraoui, Daley Blind en Ryan Gravenberch - beginnen op de bank.

Aan de kant van Manchester City ruimt Pep Guardiola wederom een basisplaats in voor Nathan Aké. De Ligt krijgt in de punt van de aanval te maken met Erling Haaland. De Noorse doelpuntenmachine werd op de persconferentie voorafgaand aan de persconferentie door de Nederlander omschreven als 'misschien wel de beste spits ter wereld'. "Je kunt hem niet met één man afstoppen, dat moet ons hele elftal gezamenlijk doen."

Volgens De Ligt kwam met Manchester City de sterkst mogelijke tegenstander in de Champions League uit de bus. "Ik kan nauwelijks wachten tot deze wedstrijd begint, maar dan wel in de wetenschap dat het heel ingewikkeld wordt", aldus de Oranje-international. Het duel volg je vanavond in het liveblog van VoetbalNieuws!

De vermoedelijke opstelling van Manchester City: Ederson; Stones, Akanji, Ruben Dias, Aké; Rodrigo, De Bruyne, Gündogan; Bernardo Silva, Haaland, Grealish.

De vermoedelijke opstelling van Bayern München: Sommer; Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies; Kimmich, Goretzka; Coman, Musiala, L. Sané; T. Müller.