Bizarre zaag in Copa América: Nández hakt Rodrygo naar het gras en kan vertrekken

7 juli om 15:05

Nahitan Nández kreeg na een verschrikkelijke charge een rode kaart tegen Brazilië. De Uruguayaan haalde Real Madrid-aanvaller Rodrygo snoeihard onderuit. Ook tussen FC Barcelona-teamgenoten Raphina en Ronald Araujo ging het mis.

Rond minuut zeventig was het raak in de kwartfinales van de Copa América. Rodrygo snelde langs Nández, maar werd met een sliding naar het gras gewerkt. De scheidsrechter floot en gaf de Cagliari-speler een gele kaart, maar de VAR besloot in te grijpen. Na de beelden herzien te hebben bekocht Nández zijn overtreding alsnog met rood en dus kon hij vertrekken.

Ook ging het mis in een opstootje tussen Raphina en Araujo. De twee zijn normaliter teamgenoten bij FC Barcelona, maar tijdens de Copa América waren de twee vijanden. Araujo werkte Endrick naar de grond, waarna Raphina verhaal kwam halen. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter het voorval af te doen met waarschuwingen aan beide kanten.

Brazilië en Uruguay kwamen beide niet tot scoren en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Uruguay nam deze iets beter, want slechts José Maria Giménez miste voor het land. Bij De Goddelijke Kanaries werd de pingel van Éder Militão gestopt en Douglas Luiz schoot zijn poging tegen de paal. Daarmee bekert Uruguay verder en is Brazilië uitgeschakeld.