Breaking news

AZ herstelt nederlaag in Heerenveen en kwalificeert zich voor finale play-offs

AZ herstelt nederlaag in Heerenveen en kwalificeert zich voor finale play-offs

22-05-2022 16:25 Laatste update: 16:51

AZ heeft zich ten opzichte van sc Heerenveen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Pascal Jansen besliste het duel door heel vroeg en heel laat te scoren in Alkmaar.

Al in de vijfde minuut kwam AZ op 1-0. Het was Dani de Wit die achter de defensie opdook en knap afmaakte. Daarmee stond het razendsnel gelijk over twee duels. Na de openingstreffer volgde nog wat kleine kansen voor Jordy Clasie en Amin Sarr, maar er werd redelijk tam richting de rust gevoetbald.

In de tweede helft meldde AZ zich als eerst weer bij het doel van Heerenveen. De inzet van Vangelis Pavlidis belandde naast. Daarna was Heerenveen aan zet. De Friezen kwamen dicht bij de gelijkmaker via Sarr. Peter Vindahl kon redding brengen. In het slot van het duel was AZ druk op zoek naar de 2-0. Sam Beukema had al eerder voor de verlossing kunnen zorgen, maar kopte naast. In de absolute slotfase was het Zakaria Aboukhlal die deed wat Beukema naliet: het tweeluik beslissen in het voordeel van AZ. De Marokkaans international schoot knap raak na een heerlijke bal van Clasie.

Door de 2-0 overwinning plaatst AZ zich voor de finale van de play-offs. Daarin treffen de Alkmaarders FC Utrecht of Vitesse. Het tweeluik om een ticket voor de Conference League-voorronde vindt plaats op 26 en 29 mei.