Nieuws

Telegraaf: Belangrijke rol Promes in omvangrijk drugsnetwerk met pgp-telefoon

Telegraaf: Belangrijke rol Promes in omvangrijk drugsnetwerk met pgp-telefoon

16-05-2022 08:35
1

Quincy Promes speelde een grote rol in een drugsnetwerk, meldt De Telegraaf. De oud-Ajacied maakte gebruik van een door criminelen veelgebruikte pgp-telefoon en zo kwam de recherche hem op het spoor. 

De telefoon was aangesloten op het versleutelde Sky-ECC-netwerk, maar dat werd vorig jaar door de recherche ontsleuteld. De berichten die daaruit zijn onderschept, suggereren dat Promes zich bezighield met cocaïne-invoer en export van synthetische drugs naar Australië. De ontsleutelde berichten brengen ook iets anders aan het licht, aldus De Telegraaf. "Dankzij berichten op de telefoon konden we ook bewijzen dat hij de bedoeling had zijn neef dood te steken op een feest in de zomer van 2020", meldt een rechercheur aan de krant. 

Promes werd in maart van dit jaar beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie en drugshandel. Het programma nieuwsuur meldde zaterdag dat de oud-international wordt verdacht van huiselijk geweld. Het Openbaar Ministerie maakte onlangs bekend dat de voetballer vervolgd zal woorden voor poging tot moord, in plaats van de oorspronkelijke aanklacht, poging tot doodslag, dan wel zware mishandeling.