Nieuws

Siem de Jong twijfelt over volgend seizoen: 'Ik ga er rustig over nadenken'

Siem de Jong twijfelt over volgend seizoen: 'Ik ga er rustig over nadenken'

12-05-2022 09:01
1

Siem de Jong weet nog niet of hij volgend seizoen verder gaat als professionele voetballer. De 33-jarige aanvallende middenvelder ging woensdag met 5-0 onderuit in de Johan Cruijff ArenA en zag hoe zijn voormalige club Ajax de 36ste landstitel bemachtigde. 

De Jong was elf jaar geleden nog de held bij Ajax met twee treffers in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente, maar woensdag stond de Nederlander aan de andere kant. De aanvallende middenvelder heeft de afgelopen jaren veel last gehad van blessures en vraagt zich af hoe lang zijn lichaam het nog volhoudt. "Ik heb op bepaalde momenten tegenslag gehad met mijn lichaam", erkent De Jong tegenover ESPN. "Daar kon ik weinig aan doen, maar daar heb ik wel van gebaald. Dat zit me nog steeds wel een beetje achterna: als ik één keer een klein dingetje heb, wordt er gelijk naar me gekeken of ik wel fit ben."

Het contract van De Jong loopt komende zomer af bij sc Heerenveen, waardoor de middenvelder mag vertrekken bij de Superfriezen. Waar de speler terecht zal komen, is nog een raadsel. "Ik ga rustig nadenken wat ik ga doen, ik weet het echt nog niet, ik houd alle opties open", geeft de speler toe. 

De optie om het voetballeven neer te leggen hoort daar ook bij. "Ik voel me nog wel goed, maar ik wil ook wel gewoon plezier houden en op een bepaald niveau blijven spelen", stelt De Jong. "Dat wordt steeds lastiger, maar ik hoop dat er een mooie uitdaging komt bij een mooie club waar je als team iets moois mee kunt bereiken. Bij De Graafschap? Dat hoorde ik ook voorbij komen ja. Natuurlijk zou dat de cirkel mooi rond maken, maar ik ga er rustig over nadenken", besluit de middenvelder.