Nieuws

'PSV beloont talentvolle Sambo (20) ondanks blessure met nieuw contract'

'PSV beloont talentvolle Sambo (20) ondanks blessure met nieuw contract'

27-04-2022 21:28 Laatste update: 28-04-2022 19:49

PSV en Shurandy Sambo hebben een mondeling akkoord bereikt voor een langere verbintenis. De twintigjarige verdediger zal volgens het Eindhovens Dagblad op korte termijn zijn krabbel onder een nieuw contract in het Philips Stadion zetten.

De talentvolle rechtsback raakte aan het begin van dit voetbalseizoen ernstig geblesseerd, desondanks spreekt PSV vertrouwen uit in Sambo. Hij kwam dit seizoen slechts één wedstrijd in actie voor de beloften van de Eindhovenaren, een kruisbandblessure zorgde voor een langdurig herstel. Hij maakte al zijn debuut in de hoofdmacht van PSV, Sambo mocht toen invallen in het uitduel met FC Utrecht (1-1).

De twintigjarige rechtsback heeft nog een contract tot medio 2022 in Eindhoven. PSV zal de aflopende verbintenis naar verluidt met twee jaar verlengen. Sambo is bijna hersteld van zijn blessure en zal volgend seizoen in de voorbereiding aansluiten bij het eerste elftal. Hier zal hij zijn plek moeten veroveren in de selectie van Ruud van Nistelrooy.

Sambo kwam al 44 keer in de Keuken Kampioen Divisie in actie voor Jong PSV. In deze wedstrijden was de verdediger zes keer trefzeker voor de Eindhovenaren.