Nieuws

'City Football Group wil naast NAC ook in Italië neerstrijken en ziet Palermo'

'City Football Group wil naast NAC ook in Italië neerstrijken en ziet Palermo'

16-04-2022 13:14 Laatste update: 13:30

De City Football Group (CFG) is binnenkort mogelijk ook in Italië te vinden. Naast NAC Breda is de groep geïnteresseerd in de overname van US Palermo, dat inmiddels in de Serie C speelt.

Palermo was tot 2017 een vaste klant in de Serie A, maar werd in 2019 vanwege het ontbreken van financiële documenten teruggezet naar de Serie D. De Rosanero zijn sindsdien weer de weg naar boven aan het vinden. In 2020 promoveerde de club naar de Serie C, inmiddels staat de club tweede in die competitie en lonkt een promotie naar het één-na-hoogste niveau in Italië. 

De CFG zou graag willen investeren om Palermo weer in een Serie A-ploeg te veranderen. Hoe de club in Italië tegenover dit plan staat, is nog niet duidelijk. De CFG heeft inmiddels veel partnerclubs.

Manchester City (Engeland), New York City (Verenigde Staten), Melbourne City (Australië), Yokohama Marinos (Japan), Montevideo City (Uruguay), Girona (Spanje ), Sichuan Jiuniu (China), Mumbai City (India), Lommel (België) en Troyes (Frankrijk) behoren tot City Football Group. Vannes (Frankrijk) en Bolivar (Bolivia) maken allemaal deel uit van de CFG.