Nieuws

Fraser stond voor lastige keuze: Ik zag er tegenop om met Van Gaal te praten

Fraser stond voor lastige keuze: "Ik zag er tegenop om met Van Gaal te praten"

11-04-2022 22:35 Laatste update: 22:38

Henk Fraser stond de afgelopen voor de lastige keuze om assistent-trainer te blijven van het Nederlands elftal of voor een klus als hoofdtrainer te gaan bij FC Utrecht. De huidige Sparta-trainer koos voor het laatste, maar moest 'even slikken', zegt hij tegen ESPN.

Maandag werd bekend dat Fraser vanaf komend seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer van Utrecht. De Domstedelingen hebben uitgesproken liever niet te hebben dat hij met Louis van Gaal meegaat naar het WK in Qatar. "Ik zag er tegenop om er met Van Gaal over te praten. Hij heeft keuze zat als het om assistenten gaat en de keuze is afgelopen zomer op mij gevallen. Dan vind ik het niet leuk dat ik het niet afmaak", klinkt het bij Nu.nl. "Het was gewoon een moeilijke keuze. Omdat ik het fantastisch naar mijn zin heb: niet alleen de bondscoach, ook de spelers zijn fantastisch om mee te werken", voegt hij toe tegenover ESPN.

Van Gaal respecteert de keuze van Fraser, die jarenlang als speler actief was voor de club waar hij nu als trainer aan de slag gaat. "Ik kon naar een club die voor mij echt wel een droomclub is, op basis van wat je daar ervaren hebt, de ambities die ze hebben. Eerlijk gezegd: dan was het achteraf ook weer niet zo'n hele moeilijke keuze", besluit Fraser.