Nieuws

Van Gaal: Het geeft energie als je ziet dat zoveel mensen om je geven

Van Gaal: "Het geeft energie als je ziet dat zoveel mensen om je geven"

11-04-2022 21:09

Louis van Gaal zit maandag op de eerste rij tijdens de première van zijn eigen bioscoopfilm, waarin zijn hele leven in beeld wordt gebracht. De bondscoach van het Nederlands elftal staat voornamelijk bekend om zijn imposante trainerscarrière, maar de afgelopen weken kwam het trieste nieuws over zijn prostaatkanker naar buiten, wat hem veel steunbetuigingen opleverde.

Zaterdagavond zag Van Gaal tijdens Ajax-Sparta met eigen ogen dat de spelers hem door middel van gepersonaliseerde shirts een hart onder de riem staken. "Ik had niet verwacht dat het zo'n impact zou hebben. Ik word er ook emotioneel van en krijg tranen in mijn ogen. Maar het geeft mij ook energie als je ziet dat zoveel mensen om je geven", klinkt het bij de NOS.

Van Gaal kreeg vele boodschappen, maar de video die zijn oude Ajax-pupil Tijjani Babangida insprak, ontroerde hem het meeste. "Die kwam in 1996 naar Ajax, 26 jaar geleden. Die sprak echt zo'n mooi bericht. Dat is echt geweldig om te ontvangen."

Voor het missen van het WK dat dit najaar in Qatar plaatsvindt, is Van Gaal niet bang. "Alle bestralingen waren al achter de rug voordat ik afgelopen zomer bij de KNVB tekende. Ik ben niet tijdens de trainingskampen naar het ziekenhuis geweest voor bestralingen. Dat is verkeerd overgekomen."