'Ten Hag eist volledige zeggenschap over aankoopbeleid voor United-klus'

8 april 2022 om 12:36

Erik ten Hag heeft Manchester United een belangrijke voorwaarde gesteld voor een mogelijke dienstverband als manager: hij moet volledig bij alle transferonderhandelingen en contractverlengingen betrokken worden. Het nieuws wordt gebracht door Fabrizio Romano.

Alle seinen lijken op groen te staan voor de zomerse overgang van Ten Hag naar Old Trafford. Voormalig United-manager Louis van Gaal gaf onlangs nog aan dat de Engelsen '350 miljoen euro uitgaven aan spelers die hij niet wilde'. Een dergelijk scenario lijkt de Oldenzaler te willen voorkomen, gezien de eis die hij bij de club heeft neergelegd.

Volgens de transferspecialist wil Ten Hag 'voor de volle honderd procent' inspraak in de huidige en toekomstige transferstrategie. Daarnaast wil hij ook betrokken worden bij zowel inkomende als uitgaande transfers en de onderhandelingen met spelers over nieuwe contracten.

Romano weet dat deze eisen 'key points' zijn voor Ten Hag. De Nederlandse oefenmeester wil United op die manier volledig naar zijn handzetten. Eventuele aankopen moeten 'volledig perfect voor zijn idee en project met de club zijn', schrijft de Italiaanse journalist in de Tweet