Nieuws

'Bayern maakt haast voor Gravenberch en doet aantrekkelijker bod aan Ajax'

'Bayern maakt haast voor Gravenberch en doet aantrekkelijker bod aan Ajax'

24-03-2022 07:16 Laatste update: 10:22

Ajax en Bayern München zijn nog altijd druk in overleg over een transfer van Ryan Gravenberch. De Telegraaf weet te melden dat Der Rekordmeister het bod voor de tiener inmiddels iets heeft verhoogd. 

Het bod van de Duitse club blijft op 25 miljoen euro steken, maar daarvan is het vaste deel van de transfersom van vijftien miljoen euro naar zeventien miljoen verhoogd, schrijft de krant. Ajax wil nog steeds een totaalbedrag van 35 miljoen euro zien voor Gravenberch, die tot 2023 in Amsterdam onder contract staat.

Bayern zet grof geschut in om Gravenberch te overtuigen. Onder meer Oliver Kahn, sportdirecteur Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe bezochten Amsterdam eerder al om een verdere kennismaking te bewerkstelligen. Neppe voerde dinsdag een zoom-gesprek met Gerry Hamstra, de technisch manager van Ajax. 

Gravenberch wist zelf al aan de NOS te melden dat de contractonderhandelingen met Ajax zijn gestopt. Transferexpert Fabrizio Romano sprak van 'soepele' onderhandelingen tussen zaakwaarnemer Mino Raiola en de Duitse club. Gravenberch gaf ook al aan niet te willen vertrekken zonder dat Ajax daar een transferbedrag aan overhoudt: de Amsterdammers zagen de afgelopen zomer Brian Brobbey al transfervij vertrekken en moeten met lede ogen toezien hoe Noussair Mazraoui en Andre Onana dit voorbeeld volgen.