Nieuws

Drietal Nederlanders op nominatie voor Premier League Hall of Fame

Drietal Nederlanders op nominatie voor Premier League Hall of Fame

23-03-2022 18:57 Laatste update: 19:07

Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie en Edwin van der Sar staan op de nominatie voor een plek in de Premier League Hall of Fame. Naast het Nederlandse drietal zijn er nog 22 andere spelers genomineerd.

Tot nu toe bestaat de Hall of Fame uit tien spelers: Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Dennis Bergkamp, Frank Lampard, Steven Gerrard, Patrick Vieira en Wayne Rooney. Dit kalenderjaar kunnen daar nog zes spelers bij komen. Van Nistelrooy, Van Persie en Van der Sar maken nog altijd kans op deze felbegeerde, individuele titel. 

Bergkamp is tot op heden de enige Nederlander in de Hall of Fame, al hoopt het drietal dat hier snel verandering in komt. Van Nistelrooy, Van Persie en Van der Sar kunnen rekenen op stevige concurrentie. Met spelers als Paul Scholes, Didier Drogba, Rio Ferdinand en Peter Schmeichel zijn namelijk niet de minste namen genomineerd voor een een plek in een illuster rijtje Premier League-spelers.

Vorig jaar werd de Hall of Fame in het leven geroepen door de Premier League. De Engelse voetbalcompetitie selecteert verschillende spelers die aanzienlijk veel betekend hebben voor het clubvoetbal in Engeland vanaf 1992, het jaar waarin de Premier League gelanceerd werd.