Liverpool naar volgende ronde FA Cup dankzij Minamino: knappe zege Southampton

02-03-2022 23:08 Laatste update: 23:57

Liverpool heeft zich voor de zesde ronde van de FA Cup geplaatst, dankzij een nipte 2-1 zege op Norwich City, met Tim Krul tussen de palen. Ook Southampton bekerde door: de ploeg van Ralph Hasenhüttl rekende knap met 3-1 af met West Ham United.

Liverpool - Norwich City 2-1
Manager Jürgen Klopp stuurde niet zijn sterkste elf het veld in voor de ontmoeting met de Premier League-laagvlieger. Voormalig Willem II'er Konstantinos Tsimikas mocht zich vanaf de eerste minuut laten zien. Takumi Minamino groeide uit tot held aan de zijde van de thuisploeg door beide treffers van de eerste helft voor zijn rekening te nemen. Vooral zijn tweede treffer was er één om in te lijsten. Een afvallende bal nam hij op vernietigende wijze op zijn slof: de bal zeilde hard en hoog in het dak van de goal.

In de tweede helft nam Liverpool wat gas terug, waardoor The Canaries steeds meer uit hun schulp kropen. De wedstrijd kon een hoogtepunt gebruiken en dat kwam er ook. Lukas Rupp haalde vanaf de rand van het zestien meter gebied hard en doeltreffend uit. Een klein slotoffensief van Norwich City volgde, maar The Reds wisten de overwinning vrij probleemloos over de streep te trekken.

Southampton - West Ham United 3-1
The Saints hebben voor een kleine verrassing gezorgd door het hoger aangeslagen West Ham United uit te schakelen in 's werelds meest prestigieuze bekertoernooi. In de eerste helft was de thuisploeg nog op voorsprong gekomen via Romain Perraud. Precies na een uur spelen trok Michael Antonio de score weer gelijk. Het betekende voor de Engelsman zijn tiende treffer van het seizoen in alle competities.

Via een penalty pakte Southampton opnieuw de voorsprong: specialist James Ward-Prowse maakte geen fout. Oud-Vitessenaar Armando Broja zorgde in de 95ste minuut voor opluchting bij de thuisploeg door de bevrijdende 3-1 aan te tekenen.