Reactie

Studio Voetbal kritisch op PSV: 'Hij is de enige die bepaalt of-ie speelt of niet'

Studio Voetbal kritisch op PSV: 'Hij is de enige die bepaalt of-ie speelt of niet'

07-02-2022 15:42

Theo Janssen denkt dat alleen Mario Götze een zekerheidje is bij PSV en dat hij dit nog zelf bepaalt ook. Ibrahim Afellay, Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen zijn het ermee eens dat er geen lijn zit in de keuzes van PSV-trainer Roger Schmidt.

Zondagavond was er aan tafel bij Studio Voetbal sprake van eensgezindheid in plaats van discussie. De analisten waren het er allemaal over eens dat aan de keuzes van Schmidt geen touw vast te knopen is. Onder meer het wisselbeleid is onderwerp van gesprek.

"Hoe kan je nou automatismen in een elftal krijgen als je week in week uit met andere spelers gaat spelen?", zegt Afellay. Van Hooijdonk neemt het in geringe mate op voor Schmidt. "Je kan ook te veel spelers hebben. Dan ga je continu maar zoeken en hopen dat het in elkaar valt. Dan viel het een keer in elkaar en dan gooide hij het weer door elkaar."

De analisten vinden de keuzes van Schmidt op zijn zachtst gezegd opzienbarend. PSV en de trainer maakte afgelopen donderdag bekend aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan. "Ik denk dat niet niet uitmaakt dat de trainer vertrekt", zegt Van Hooijdonk. "De lijn die we de afgelopen jaren bij PSV zien is gewoon heel instabiel."

Spitspositie
Ook de spitspositie komt ter sprake. Theo Janssen begint over Götze. "Die heeft volgens mij overal gespeeld, behalve in de spits." Het afgelopen seizoen hebben Eran Zahavi, Carlos Vinícius, Maxi Romero, Cody Gakpo, Götze, Yorbe Vertessen en Fodé Fofana in de spits gespeeld bij PSV. Verder vindt Janssen het opvallend dat Götze wel altijd speelt. "Volgens mij is hij de enige die bepaalt of hij speelt of niet."

PSV verloor afgelopen weekend thuis met 1-2 van AZ, terwijl de Eindhovense club eerst nog op een 1-0 voorsprong kwam. PSV ziet koploper Ajax daardoor uitlopen naar een voorsprong van vijf punten en bovendien volgt nummer drie Feyenoord op één punt.