Nieuws

Stewart bevestigt PSV-interesse in 'jonge Jaap Stam': 'Staat op het lijstje'

Stewart bevestigt PSV-interesse in 'jonge Jaap Stam': 'Staat op het lijstje'

05-11-2023 12:18 Laatste update: 12:23

Earnest Steward bevestigt dat PSV interesse heeft in Miles Robinson. De technisch directeur van de Eindhovenaren hoopt de 26-jarige centrumverdediger over te nemen van Atlanta United.

Na dit kalenderjaar zit de competitie erop voor Atlanta United en dan is Robinson transfervrij binnen te halen voor PSV. "Hij staat al een tijdje op het lijstje samen met nog wat andere mogelijkheden", vertelt Stewart bij Goedemorgen Eredivisie. "Miles is er eentje die heel goed met ruimte in zijn rug kan spelen. Een jongen waarvan ik bij het Amerikaanse elftal heb gezien dat je hem niet zomaar voorbij loopt."

"Hij is aan het einde van dit kalenderjaar transfervrij. Ik heb contact, maar niet alleen met hem. Ook met andere spelers, dat is mijn baan", vervolgt Stewart. Met André Ramalho en Armel Bella-Kotchap beschikt PSV over twee spelers op die positie, al is laatstgenoemde een aantal maanden uit de roulatie wegens een blessure.

Volgens Gregg Berhalter, de bondscoach van de Verenigde Staten, zou PSV er goed aan doen om Robinson in huis te halen. "Hij heeft fysieke kwaliteiten, die je eigenlijk nooit ziet. Hij is zo enorm snel, sterk en fysiek dominant. Het is een jonge Jaap Stam."

@voetbalnieuwsvn 𝙈𝙄𝙇𝙀𝙎 𝙍𝙊𝘽𝙄𝙉𝙎𝙊𝙉 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙋𝙎𝙑❓👀 #milesrobinson #psv #eredivisie ♬ origineel geluid - VoetbalNieuws