Nieuws

Van der Vaart verdedigt Steijn: 'Hij kan misschien aan twintig procent wat doen'

Van der Vaart verdedigt Steijn: 'Hij kan misschien aan twintig procent wat doen'

22-10-2023 23:39 Laatste update: 23:45

Rafael van der Vaart rekent Maurice Steijn niet af op de slechte resultaten van Ajax. De analist is van mening dat de Haagse oefenmeester wel zijn tactisch plan moet veranderen de komende weken.

Steijn krijgt bakken kritiek over zich heen, maar dat is volgens Van der Vaart niet helemaal terecht. "Ik vind dat Maurice Steijn in een verschrikkelijke situatie terecht is gekomen", vertelt de oud-international bij Studio Voetbal. "Alles gaat mis. Hij kan misschien aan twintig procent wat doen en aan tachtig procent niet."

"Ajax moet echt spelen als Excelsior", vervolgt Van der Vaart. "Vanuit de organisatie, want je bent Ajax niet meer. Je moet ervan uitgaan dat je niet beter bent dan de tegenstander. Daar heb je de kwaliteiten niet voor. "Het klinkt lullig, maar je moet denken als een degradatiekandidaat. Triest, maar het is wel zo."

Eerder gaf ook Wesley Sneijder aan dat Steijn niet alle kritiek verdient. "Wat moet je doen? Die man (Steijn, red.) kan er heel weinig aan doen. "Het maakt niet uit welke trainer je daar neerzet. Het is gewoon niet goed genoeg. Het materiaal is niet goed, daar ga je heel moeilijk wat van maken. Ik vind het te makkelijk om de trainer daar de schuld van te geven", zei de recordinternational.