Nieuws

Na Van Gaal ook Ajax-terugkeer Blind waarschijnlijk: 'Functie die hij ambieert'

Na Van Gaal ook Ajax-terugkeer Blind waarschijnlijk: 'Functie die hij ambieert'

04-10-2023 13:33 Laatste update: 13:38

De aanstelling van Louis van Gaal als adviseur van de Raad van Commissarissen bij Ajax is een goede zet, zo stelt Valentijn Driessen. De chef-voetbal van De Telegraaf oppert daarnaast dat de kans groot is dat Danny Blind terugkeert in een rol bij de Amsterdammers.

Dinsdag kwam Ajax met het nieuws naar buiten over Van Gaal. De Amsterdammers hebben nu met Michael van Praag, Leo Van Wijk en Van Gaal drie ervaren mannen met Ajax-DNA op bestuurlijk niveau gestrikt.

"Ik denk dat ze een hele verstandige beslissing nemen. Van Wijk en Van Praag zullen over het bestuurlijke gaan en Louis over het technische, daar is het een zooitje nu bij Ajax zullen we maar zeggen", begint Driessen in een video van de ochtendkrant. Volgens de journalist gaat Van Gaal zich 'overal' mee bemoeien. "Zelfs met de kleur van het toiletpapier, maar dat is gewoon heel hard nodig. Je hebt iemand nodig die dat kan met Ajax-DNA en die hebben ze gevonden."

Rol voor Blind

Nog geen jaar geleden stapte Blind op uit de RvC van Ajax, maar volgens Driessen zou die nog wel eens sneller terug kunnen keren dan je denkt. In een andere rol weliswaar. "De kans is groot dat Danny Blind terugkeert in de jeugdopleiding, als hoofd jeugdopleiding. Dat is een rol die open ligt, die hij ambieert en al eens heeft bekleedt."