Gakpo juichde voor PSV-succes

Gakpo juichte voor PSV-succes: 'Zo mooi dat het nu eindelijk is gelukt'

6 september 2023 om 07:49

Cody Gakpo stond vorige week woensdag op de banken toen PSV de groepsfase van de Champions League wist te bereiken. De aanvaller van Liverpool FC is zijn oude club nog altijd niet vergeten.

Gakpo verliet PSV in de zomer van 2022 om zich bij Liverpool FC te voegen en maakte zelf mee dat de Eindhovenaren Champions League-voetbal misliepen tegen de Rangers. Dit seizoen ging het wél goed. In gesprek met Voetbal International blikt de aanvaller terug op het duel dat PSV met 5-1 won. "Ik vind het geweldig hoe het nu bij PSV gaat."

"Ze zijn heel goed gestart, met een hele goede ploeg", vervolgt Gakpo. "Natuurlijk heb ik nog veel contact met mensen binnen PSV, met jongens met wie ik lang heb gespeeld. Ik ben super trots op de spelers. En blij voor de supporters, want dat verdienen ze ook na lange tijd zonder Champions League. We zijn het een paar keer net misgelopen op het laatste moment, het is zo mooi dat het nu wel is gelukt."

Gakpo keert donderdag terug naar Eindhoven om met Oranje tegen Griekenland te spelen. De aanvaller weet hoe belangrijk de wedstrijden tegen de Grieken en Ierland zijn. "Met Oranje hebben we een duidelijk doel: het EK halen. We hebben met een groot deel van deze groep het WK meegemaakt, dus we weten hoe mooi het is om op een eindtoernooi te spelen. Dat willen we gewoon niet missen. Dat is het specifieke doel voor nu, dat telt. En als dat is gelukt wacht met een succesvol EK het volgende doel."