Marco van Basten vindt Ajacied Devyne Rensch van het niveau SC Cambuur

Van Basten kijkt niet meer met plezier naar Ajax: 'Hij is van niveau-Cambuur'

4 september 2023 om 22:05

Marco van Basten vindt Ajacied Devyne Rensch niet van het niveau dat hij van hem verwacht. Volgens de oud-international is de rechtsback meer van het niveau SC Cambuur dan de top van de Eredivisie. Bovendien kijkt Van Basten tegenwoordig niet meer met plezier naar de Amsterdammers. Dat vertelt hij maandagavond aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport.

In plaats daarvan schakelde de Europees kampioen van 1988 over naar Formule 1, om Max Verstappen te aanschouwen. "Ajax vond ik niet leuk. Donderdagavond heb ik van de tweede helft een filmpje gezien. Voetbal moet leuk zijn, en als ik Ajax zie, vermaak ik me niet meer. Niemand wil de bal hebben, de spelers zijn gewoon kwalitatief niet goed. Dan kan je iedereen de schuld geven, maar de aankopen zijn niet goed geweest."

Eén van de weinigen die Van Basten wel kan bekoren zijn Josip Sutalo en de jonge Jorrel Hato. "Dat (Hato, red.) is een goede, maar Kenneth Taylor niet niveau-Ajax. Devyne Rensch is niveau-Cambuur. Hij is altijd de dupe van misverstandjes. En ze hebben nu Anton Gaaei gekocht, ik denk dat hij niet veel beter is."