Emile Schelvis is enthousiast over de aankopen van PSV

'PSV slaat belangrijke slag, nooit begrepen hoe Feyenoord hem over het hoofd zag'

3 september 2023 om 10:36
Laatste update: 3 september 2023 om 10:54

PSV winkelde afgelopen zomer in de Serie A door zowel Jerdy Schouten als Hirving Lozano binnen te hengelen. De verwachtingen zijn hooggespannen in Eindhoven en volgens Emile Schelvis zal men daar niet van een koude kermis thuis komen.

In gesprek met #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur geeft Schelvis aan groot fan te zijn van Schouten. "Ik heb nooit begrepen dat Feyenoord hem bij buurman Excelsior over het hoofd heeft gezien. Hij heeft een lijn in Italië gekozen en tot mijn verbazing koos hij voor PSV omdat hij toch nog een hoger level wil aantikken", begint Schelvis in gesprek met het medium. "Hij past natuurlijk prima bij PSV. Keurige club en een keurige jongen. Het is een geweldige voetballer. Hij overziet altijd de situatie, zeer comfortabel aan de bal en is stoïcijns. Alles wat je van een controlerende middenvelder kan verwachten, heeft hij in huis. Ik denk dat PSV een grote slag met hem heeft geslagen."

Schelvis verwacht dat Lozano hoge ogen zal gaan gooien bij PSV. De commentator voorziet dan ook geen basisplaats meer voor Johan Bakayoko. "Ik heb nieuws voor hem, hij gaat geen rechtsbuiten spelen als Lozano op toeren komt. Die heeft vorig jaar nog veel laten zien. Ik denk met alle respect dat Bakayoko moet aansluiten achter Lozano en niet voor Lozano. Die gaat absoluut niet bij PSV op de bank zitten." Schelvis is er van overtuigd dat PSV goede zaken heeft gedaan door beide spelers op te halen. "Lozano heeft zo veel wedstrijden bij Napoli afgelopen jaar nog een draai gegeven. Kijk maar naar die wedstrijd in Amsterdam afgelopen jaar en met name in Napels was Lozano ongrijpbaar. Eredivisie tikt hij moeiteloos aan met twee vingers in zijn neus. PSv hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit die Lozano nog kan bieden."