Breaking news

The Athletic: Liverpool bereikt akkoord met Bayern München over komst Gravenberch

The Athletic: Liverpool bereikt akkoord met Bayern München over komst Gravenberch

31-08-2023 19:59 Laatste update: 20:10

Liverpool en Bayern München hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Gravenberch. Volgens The Athletic betalen The Reds tientallen miljoenen aan Der Rekordmeister, dat zelfs nog flink aan de Nederlander gaat verdienen.

Volgens het Engelse medium betaalt Liverpool een vast bedrag van veertig miljoen euro aan Bayern München voor Gravenberch en volgens Fabrizio Romano kunnen daar nog eens vijf miljoen aan bonussen bij gaan komen. Dat is een veelvoud van wat het één zomer geleden aan Ajax betaalde voor de middenvelder. Destijds werd er een bedrag van 18,5 miljoen euro aan de Amsterdammers betaald.

Gravenberch gaat een meerjarig contract tekenen in Engeland, alleen de precieze lengte in jaren van zijn verbintenis is niet bekend. Donderdagavond stapt de voormalig speler van Ajax op het vliegtuig naar Liverpool en vrijdag zal de medische keuring plaatsvinden.

De transfer van Gravenberch lijkt een win-win situatie voor elke partij. Van Liverpool was bekend dat het een controlerende middenvelder zocht, ook nadat het de transfers van Moises Caicedo en Roméo Lavia af zag ketsen. De speler zelf wilde dolgraag een transfer maken en Bayern verdient er flink aan.