'AZ huurt talentvolle Portugese middenvelder met optie tot koop van Benfica'

'AZ komt uit bij Benfica voor vervanger van Reijnders: huur met optie tot koop'

22 juli 2023 om 18:30
Laatste update: 22 juli 2023 om 18:41

AZ gaat vol voor de komst van Tiago Dantas. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De 22-jarige Portugese middenvelder gaat gehuurd worden van Benfica, met optie tot koop.

Dantas gold jaren als groot talent en debuteerde al op jonge leeftijd voor de hoofdmacht van Benfica. In 2020 werd hij verhuurd aan Bayern München, waar hij twee duels in de Bundesliga speelde. 

De afgelopen twee seizoenen werd de Portugees ook al verhuurd door Benfica. Komend seizoen had Dantas onder trainer Roger Schmidt geen uitzicht op een basisplaats in Lissabon. AZ was daarom in beeld en de club haalt de middenvelder naar verluidt nu naar Alkmaar.

Het talent was vorige zomer nog aanvoerder van Jong Portugal op het EK onder 21. Hier speelde hij in de groepsfase tegen Jong Oranje. De wedstrijd bleef onbeslist en eindigde in 1-1 gelijkspel. 

AZ was op zoek naar versterking op het middenveld na de verkoop van Tijjani Reijnders naar AC Milan en de verhuur van Zico Buurmeester aan PEC Zwolle en Peer Koopmeiners aan Almere City.