AD: Ajax wilde verlengen met Danilo, maar spits wees contractvoorstel af

25 januari 2022 om 13:23
Laatste update: 25 januari 2022 om 12:54

Danilo heeft een aantal maanden geleden een contractvoorstel van Ajax afgewezen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers wilden verlengen met de Braziliaanse spits, zodat ze nog wat geld aan hem konden overhouden.

Het contract van Danilo loopt na dit seizoen af. Volgens het AD is dat een scenario dat Ajax liever niet ziet gebeuren en dus probeerden de club de verbintenis van de aanvaller te verlengen. Op die manier kon Ajax nog wat geld verdienen aan de spits. Danilo sloeg het contractvoorstel echter af.

Nu kan Ajax alleen nog geld verdienen aan de spits als hij in deze winter verkocht wordt. Het AD zegt dat er zowel in binnen- als buitenland veel interesse is in de Braziliaan. Toch lijkt er niet op dat hij vertrekt. Ajax heeft hem nodig, omdat Sébastien Haller nog op de Afrika Cup is en Brian Brobbey geblesseerd is geraakt in het duel tegen PSV.

Ajax nam Danilo in 2017 over voor twee miljoen euro van het Braziliaanse Santos. Vervolgens maakte hij indruk in Ajax O19 en Jong Ajax. Ook op huurbasis bij FC Twente was hij goed voor de nodige doelpunten (zeventien in de Eredivisie). In het eerste elftal van Ajax wist hij tot dusver nooit te overtuigen.