Transfernieuws

Oranje Leeuwinnen traint als enige WK-deelnemer op cricketveld: 'gevaarlijk'

Oranje Leeuwinnen traint als enige WK-deelnemer op cricketveld: 'gevaarlijk'

21-07-2023 08:39 Laatste update: 11:15

De Oranje Leeuwinnen zijn tijdens het WK in Nieuw-Zeeland de enige ploeg die moet trainen op een cricketveld, meldt De Telegraaf. De vijftien andere WK-deelnemers hebben wel een voetbalveld of rugbyveld ter beschikking.

De overige landen beschikken over normale oefenfaciliteiten in de steden Auckland, Wellington, Hamilton, Palmerston North, Dunedin en Christchurch. Veelal gaat het om voetbalstadions of rugbyvelden die tijdelijk zijn omgetoverd tot trainingsveld.

Het Nederlands vrouwenelftal traint in Tauranga op een speciaal voor de Leeuwinnen aangepast cricketveld. Een harde plaat midden op het veld maakt het onmogelijk om met elf tegen elf te oefenen volgens bondscoach Andries Jonker.

De keuze voor Tauranga was volgens Jonker 'niet de eerste keuze' van de KNVB. Het cricketveld met gevaarlijke ondergrond zorgt voor de nodige hoofdbrekens bij Oranje in de voorbereiding op het WK.

Zondag spelen de Oranje leeuwinnen hun eerste WK-wedstrijd tegen Portugal. Naar verluidt trainen alle tegenstanders uit de groepsfase, Verenigde Staten, Vietnam en Portugal wel gewoon op een voetbalveld.