Transfernieuws

Update: FC Utrecht strooit met geld en verwelkomt Lidberg

Update: FC Utrecht strooit met geld en verwelkomt Lidberg

17-07-2023 12:19 Laatste update: 18-07-2023 14:00
3

FC Utrecht gaat Isac Lidberg overnemen van Go Ahead Eagles, meldt Voetbal International. De Domstedelingen betalen bijna één miljoen euro voor de spits.

Volgens het weekblad betaalt Utrecht in eerste instantie zo'n zes ton aan Go Ahead, dat nog verder op kan lopen door bonussen. De Zweedse spits, die twee seizoenen in de benen heeft bij Go Ahead Eagles, ondergaat de komende dagen de medische keuring.

Dat Go Ahead een vertrek van Lidberg enigszins verwachtte, blijkt wel uit het transferbeleid. De Deventenaren haalde met Victor Edvardsen al een nieuwe spits binnen. Evenals Lidberg is dit ook een Zweed, die werd overgenomen van Djurgardens.

Dat Utrecht bedrijvig is zo aan het begin van de transferzomer blijkt wel uit het overzicht van inkomende en uitgaande transfers. Zo werden Zidane Iqbal, Mattijs Branderhorst, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Marouan Azarkan, Mats Seuntjens en Ole Romeny als nieuwe spelers binnengehaald. Daarnaast werden ook Can Bozdogan, Modibo Sagnan en Anthony Descotte definitief overgenomen van hun voormalig werkgevers.

Lidberg was in zijn twee seizoenen bij Go Ahead goed voor 65 wedstrijden in de Eredivisie. De spits wist in totaal elf keer tot scoren te komen en zeven assists te leveren. In de Domstad gaat Lidberg de concurrentie aan met Tasos Douvikas, al is een vertrek van de Eredvisie-topscorer zeker niet uitgesloten.

Update: FC Utrecht heeft de komst van Isac Lidberg bevestigd. De spits komt over van Go Ahead Eagles en tekent voor vier seizoenen in de Domstad.