Transfergeruchten

'Newcastle United wil koste wat het kost Lingard binnenhalen'

GERUCHT: 'Newcastle United wil koste wat het kost Lingard binnenhalen'

21-01-2022 11:35 Laatste update: 11:35

Newcastle United is nog niet klaar tijdens de winterse transferperiode. Jesse Lingard staat nog altijd hoog op de agenda van The Magpies, zo weet Sky Sports.

Newcastle United heeft grootse plannen. Sinds de tijden van Alan Shearer en Michael Owen is de club afgegleden in de Premier League, maar de nieuwe steenrijke eigenaren willen hier verandering in brengen. Eerder werden onder meer Donny van der Beek, Mitchel Bakker en Bernd Leno gepolst, maar tot dusver werden alleen Kieran Trippier en Chris Wood vastgelegd.

Als het aan Newcastle ligt, blijft het daar echter niet bij. De club zit nadrukkelijk achter Sevilla-verdediger Diego Carlos aan, maar ook Lingard staat nog op het verlanglijstje. Momenteel vertolkt Lingard bij Manchester United een bijrol als aanvallende middenvelder. Op Old Trafford heeft de Engelsman hevige concurrentie van onder anderen Bruno Fernandes en Paul Pogba. Het jeugdproduct speelde vorig seizoen op huurbasis bij West Ham United, maar sindsdien is zijn perspectief bij United niet verbeterd.

Lingard stond lang te boek als groot talent, maar is inmiddels 29 jaar oud. Dit seizoen kwam de middenvelder tot negen invalbeurten in de competitie voor The Red Devils, waarin hij twee keer het net vond. In deze invalbeurten speelde hij in totaal slechts 88 minuten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!