Reactie

Blind wilde zich aanbieden bij United na Ajax-vertrek: 'Connectie is niet ver weg'

Blind wilde zich aanbieden bij United na Ajax-vertrek: 'Connectie is niet ver weg'

22-06-2023 08:01

Na zijn afscheid bij Ajax in december, wilde Daley Blind zichzelf aanbieden bij zijn oude club Manchester United. Dat vertelt de 33-jarige verdediger in de UTD Podcast, de officiële podcast van de The Red Devils.

Het vertrek van Blind uit Amsterdam verliep nogal abrupt. Het was geen geheim dat de oud-international geen vrienden was met toenmalig trainer Alfred Schreuder. Blind kwam weinig in actie, maar onthulde even later in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad dat hij vond dat Schreuder het op hem als persoon had voorzien.

Hij maakte uiteindelijk een transfer naar Bayern München, maar zijn bestemming had ook elders kunnen liggen. Blind vertelt hoe zich verleid voelde om Erik ten Hag op te bellen, maar dat uiteindelijk toch niet deed. "Nee, ik heb hem niet gebeld. Maar hij heeft dezelfde zaakwaarnemer als ik, dus de connectie is niet ver weg."

Beide heren kenden samen grote successen bij Ajax, maar Blind stelt dat hij zich ook realiseerde dat Ten Hag hem op dat moment waarschijnlijk niet nodig had gehad. "Ik ben erg dankbaar voor de tijd die ik met hem heb gehad. Ik heb veel van hem geleerd."