Nieuws

Koeman spreekt vertrouwen in Blind uit: 'Aangetoond superfit te zijn'

Koeman spreekt vertrouwen in Blind uit: 'Aangetoond superfit te zijn'

14-06-2023 07:11
1

Ronald Koeman begrijpt niet waarom het onlogisch zou zijn dat Daley Blind bij het Nederlands elftal zit. De verdediger van Bayern München kwam het afgelopen halfjaar nauwelijks in actie, maar mocht zich toch melden in Zeist.

Blind werd opgeroepen als reservespeler bij het Nederlands elftal. Door het wegvallen van Matthijs de Ligt neemt Blind zijn plek over. "Ik vind dat hij ten alle tijden een speler is geweest die bij het Nederlands elftal hoorde", begint Koeman bij de NOS. "Het gebrek aan speelminuten was de reden dat hij buiten de 23-koppige selectie viel, maar hij heeft deze periode aangetoond superfit te zijn. Dan is hij een alternatief als er wat veranderd moet worden."

Koeman ziet ook niet in waarom het gek zou zijn dat Blind bij de selectie zit. "Dat mag jij vinden, maar ik niet. Ik kijk naar kwaliteit, inbreng en ervaring op posities. Hij is op meerdere posities inzetbaar. Na de zomer zou het anders kunnen zijn, mocht dat dan nog zo zijn." Nederland neemt het woensdagavond om 20.45 uur op tegen Kroatië in de Nations League.