Nieuws

Ocampos reageert fel na Ajax-periode: 'Natuurlijk voel ik me niet goed behandeld'

Ocampos reageert fel na Ajax-periode: 'Natuurlijk voel ik me niet goed behandeld'

29-05-2023 18:57 Laatste update: 19:18

Lucas Ocampos heeft een boekje open gedaan over zijn verblijf bij Ajax en is daarin kritisch over de gang van zaken bij de Amsterdammers. De Argentijn stelt niet goed behandeld te zijn door de club.

Ajax versterkte zich afgelopen zomer met Ocampos. De Argentijn leek voor meer dan twintig miljoen euro de overstap naar de Amsterdammers te gaan maken, maar na bemoeienis van de RvC blrrk een huurdeal de uitkomst van de transfersoap. Uit de voeten kwam Ocampos nooit in Amsterdam en plezierig kijkt hij ook niet terug naar zijn tijd. "Natuurlijk voel ik me niet goed behandeld", begint de Argentijnse aanvaller in gesprek met Relevo. "Ik heb nooit om een speciale behandeling gevraagd, ik wilde alleen een beetje respect. Ze kunnen duizend dingen over me zeggen, maar ik was altijd een goede professional. Ik klaagde nooit en had nooit ruzie met iemand. Tot de laatste dag probeerde ik een goede professional te zijn."

De aanvaller ziet in dat het snel kan gaan in de voetbalwereld. "Drie maanden geleden trainde ik nog op een jeugdcomplex in Nederland. Er waren dagen dat de fysiotherapeuten én de fysieke trainers gewoon niet kwamen opdagen om met me te trainen." De Argentijn stelt dat hij de prijs moest betalen voor interne problemen van de club. "Het gebrek aan professionaliteit is in die zin wel gek."