Van Nistelrooij laat van zich horen: 'PSV zit voor altijd in mijn hart'

Van Nistelrooij heeft voor het eerst van zich laten horen na zijn vertrek bij PSV
26 mei 2023 om 23:19
Laatste update: 26 mei 2023 om 23:23

Ruud van Nistelrooij heeft voor het eerst van zich laten horen na zijn vertrek bij PSV. In een statement op social media blikt hij terug op zijn periode in Eindhoven en bedankt hij de fans.

Van Nistelrooij vertrok deze week bij de Eindhovense club, wegens een gebrek aan draagvlak. Ook zou de 46-jarige oefenmeester niet blij zijn met een aantal spelers, die achter zijn rug om bij de directie hebben aangeklopt. Op social media neemt Van Nistelrooij afscheid van de club waar hij tien jaar actief was. '10 jaar PSV, wat een prachtige rit!', begint de oud-spits.

'Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega’s bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club. Talloze spelers waar ik nu met trots naar kijk in het betaalde voetbal, van KKD, eredivisie, PSV 1 en grote competities in Europa. 5 Jaar heb ik ervaring opgedaan als assistent trainer en spitsentrainer terwijl ik ondertussen mijn diplomas behaalde', klinkt het.

'Daarna volgde 3 jaar als hoofdtrainer bij 019 en 1 jaar bij Jong PSV. En vervolgens het ultieme: hoofdtrainer worden van PSV 1. Prijzen winnen voor deze prachtige club met geweldige supporters. Bedankt voor jullie nooit aflatende steun overal waar we speelden! PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen', besluit Van Nistelrooij.

Fred Rutten neemt de taken van Van Nistelrooij over voor het laatste competitieduel. PSV moet een resultaat boeken tegen AZ, of hopen dat Ajax punten morst in Enschede, om zich te plaatsen voor de Champions League.