Reactie

Van Nistelrooij kort van stof tijdens eindgesprek: 'Had deur moeten barricaderen'

Van Nistelrooij kort van stof tijdens eindgesprek: 'Had deur moeten barricaderen'

24-05-2023 17:20

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij kwam als een donderslag bij heldere hemel, stelt de clubleiding van PSV. Na een goed gesprek op de dinsdagavond zou het tij op woensdagochtend volledig zijn gekeerd. Volgens technisch directeur Earnest Stewart deelde de oefenmeester in een 'kort' gesprek mee dat hij per direct zou opstappen.

"Zijn mededeling was vrij kort, hij zei dat hij per direct zou stoppen", begint Stewart op de persconferentie van PSV. De twee partijen hadden de avond ervoor nog zo’n vredig gesprek gehad waarin duidelijk werd dat de problemen over het seizoen heen getild zouden worden. Dat was woensdagochtend toch allemaal anders. "Het was heel anders dan gisterenavond, maar hij was vastberaden over het besluit dat hij had genomen."

"Ik heb een aantal vragen gesteld aan Ruud, maar hij ging de spelersgroep al inlichten. Dan kan je je voorstellen dat het wel heel snel gaat", vervolgt de Amerikaanse bestuurder, die op dat moment misschien in had moeten grijpen. "Als iemand zijn besluit heeft genomen, resoluut opstaat en dan wegloopt, ik had misschien de deur moeten barricaderen."

Wat nu exact de reden is voor het verschil in mindset bij Van Nistelrooij, is volgens Stewart nog altijd de grote vraag. "Ik kan niet zeggen dat hij een duidelijke reden heeft gegeven. Hij voelde geen draagvlak meer. Dat zal heel breed zijn", besluit hij.