Exclusive

Wanneer won Real Madrid de Copa del Rey voor het laatst?

Wanneer won Real Madrid de Copa del Rey voor het laatst?

06-05-2023 14:25 Laatste update: 21:29

Real Madrid staat zaterdagavond in de finale van de Copa del Rey tegenover Osasuna. De Madrilenen staan in de competitie mijlenver achter koploper FC Barcelona, maar kunnen het seizoen met een eventuele bekerwinst toch nog glans geven. Wanneer wonnen ze hem voor het laatst? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

De prijzenkast van Real puilt aan alle kanten uit, maar opvallend genoeg heeft De Koninklijke sinds haar oprichting in 1902 'slechts' negentien Spaanse bekertitels in de wacht weten te slepen. De eerste werd gepakt in 1905, de tot dusver laatste in 2014. Toen werd FC Barcelona in de finale in Valencia met 2-1 verslagen door een treffer van Ángel Di Maria en de legendarische rush van Gareth Bale. Kent u hem nog?

Real wist zich in de acht edities daarna voor geen enkele bekerfinale te kwalificeren, maar deed dat dit seizoen dus wel. Er wordt om 22.00 uur afgetrapt in het Olympisch Stadion van Sevilla. Bij winst op Osasuna pakt de ploeg van Carlo Ancelotti zijn twintigste bekertitel. Osasuna won hem overigens nog nooit en kan bovendien de eerste prijs uit de clubgeschiedenis pakken.