Reactie

Jansen ziet 'repeterend verhaal' bij AZ: 'In betere doen scoren we er twee'

Jansen ziet 'repeterend verhaal' bij AZ: 'In betere doen scoren we er twee'

14-04-2023 08:11
1

Pascal Jansen zag AZ tegen RSC Anderlecht een wedstrijd spelen die geheel in het rijtje van de afgelopen weken past. De oefenmeester van de Alkmaarders mist de overtuiging bij zijn spelers om doelpunten te maken.

Na de overwinning tegen SS Lazio (2-1) heerste er een hosanna-stemming bij AZ, maar in de weken na dat succes was er weinig reden tot juichen. Drie Eredivisie-wedstrijden op rij werden niet gewonnen: FC Twente (2-1), sc Heerenveen (1-1) en Sparta Rotterdam (0-1). Ook in Brussel wisten de Alkmaarders niet te winnen (2-0).

"Het is een beetje het repeterende verhaal van de afgelopen wedstrijden: mogelijkheden creëren, maar dan niet benutten", begint Jansen na afloop voor de camera van ESPN. "Bij twee momenten van Anderlecht zijn we niet alert en dan krijg je het deksel op de neus. De kwaliteit aan de bal mocht wat mij betreft wel iets hoger zijn. Ik vond ons slordig in de eerste helft. Dat werd in de tweede helft beter."

In de tweede helft kwam AZ een aantal keer in kansrijke positie, maar tot doelpunten kwamen de Noord-Hollanders niet. "Wanneer je echt de overtuiging hebt dat je hier kunt scoren, dan maak je er één of twee. Ik mis in het team nu de echte overtuiging om een doelpunt te maken. We hebben vooraf in kaart gebracht waar de kansen lagen. In betere doen scoren we hier twee, drie keer."