Nieuws

Van der Sar baalt van besluit: 'Er worden steeds meer uitfans geweerd in ons land'

Van der Sar baalt van besluit: 'Er worden steeds meer uitfans geweerd in ons land'

05-03-2023 15:46
3

Edwin van der Sar baalt van het besluit van de gemeente Rotterdam. De algemeen directeur van Ajax vindt het jammer dat zonder overleg is besloten dat Ajax-fans niet welkom zijn in De Kuip wanneer de twee ploegen de halve finale van de KNVB Beker afwerken.

Vanwege het rumoerige verleden tussen de twee clubs en de vele opstootjes die voorheen zijn ontstaan, ziet de gemeente Rotterdam geen reden om af te wijken van de regel die al jaren geldt. Supporters van Ajax waren in 2019 ook niet welkom toen precies dezelfde wedstrijd, ook voor de halve finale van de beker, werd uitgevochten. Een woordvoerder van de Rotterdammers laat aan het Algemeen Dagblad weten dat er geen reden is om af te wijken.

Volgens Van der Sar is deze wedstrijd 'juist een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken'. De algemeen directeur is niet verrast vanwege het besluit. 'Maar we zijn wel teleurgesteld. De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet. Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitfans geweerd.'