Nieuws

Vrees voor kansen Ajax: 'Union is twee stappen verder als toen tegen Feyenoord'

Vrees voor kansen Ajax: 'Union is twee stappen verder als toen tegen Feyenoord'

23-02-2023 08:17
1

Ajax en FC Union Berlin nemen het donderdagavond tegen elkaar op in de return van de tussenronde van de Europa League. Erik Meijer verwacht niet dat de Amsterdammers aan het langste eind zal trekken tegen de Duitsers.

"Eigenlijk wordt het sprookjesboek elke week een bladzijde dikker", aldus Meijer tegenover De Telegraaf. "Als Urs Fischer en zijn spelers ten koste van Ajax de achtste finale van de Europa League halen, dan is dat de grootste prestatie uit de clubgeschiedenis", weet de Bundesliga-kenner.

"Union Berlin - Ajax is David tegen Goliath, maar zoals bekend werd die reus in de Bijbel ook verslagen", vervolgt Meijer. 'Ik heb het gevoel dat Union het gaat redden. Feyenoord won in oktober en november 2021 twee keer van Union Berlin, maar ik denk dat die selectie nu wel weer twee stappen verder is."

Het duel tussen Ajax en Union begint donderdagavond om 21.00 uur in Berlijn. De Amsterdammers moeten na het 0-0 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena winnen om door te stoten tot de achtste finale van de Europa League.