Nieuws

Ten Hag prijst Frenkie: 'Ongelooflijke speler die elke selectie beter zou maken'

Ten Hag prijst Frenkie: 'Ongelooflijke speler die elke selectie beter zou maken'

15-02-2023 19:46 Laatste update: 20:11

Erik ten Hag heeft lovende woorden over voor Frenkie de Jong. De manager van Manchester United staat donderdagavond tegenover de speler met wie hij bij Ajax samenwerkte.

"Frenkie speelde in 2019 in een fascinerend team en heeft zich in Spanje ontwikkeld tot een nog betere speler. Hij speelt van achteruit en zorgt dat hij altijd tijd heeft. Het was een plezier om met hem te werken", vertelt Ten Hag woensdag op de persconferentie. "Hij is een ongelooflijke speler die elke selectie beter zou maken. Hij heeft unieke kwaliteiten."

Daarnaast is de manager van Manchester United ook te spreken over de kwaliteiten van trainer Xavi. "Ze spelen momenteel het beste voetbal in jaren. Ze verdedigen goed, maar hun grootste kwaliteit is dat ze heel veel balbezit hebben. De inspiratie van Johan Cruijff die voel je hier nog altijd, ze spelen naar zijn idee. Het is geweldig om hier in Barcelona te staan, ik hou van de clubcultuur, ze hebben veel grote spelers en teams voortgebracht."

Ten Hag is van mening dat zowel Manchester United als FC Barcelona uit moet komen in de Champions League. "Maar we staan in de Europa League. Dat geeft aan dat we een reset nodig hadden, allebei. En ik denk dat we allebei op de goede weg zijn en deze wedstrijden zullen ons ook weer beter maken", besluit hij.

Het Europa League-treffen tussen FC Barcelona en Manchester United begint donderdagavond om 18.45 uur.