Nieuws

Xavi heeft heel hoge pet op van 'voorbeeld' Ten Hag: 'Hij is een geweldige coach'

Xavi heeft heel hoge pet op van 'voorbeeld' Ten Hag: 'Hij is een geweldige coach'

15-02-2023 14:07 Laatste update: 14:20

Xavi heeft woensdagmiddag laten blijken dat hij een hoge pet op heeft van Erik ten Hag. De Spaanse oefenmeester heeft zijn Nederlandse collega zelfs als ‘voorbeeld’ bestempeld.

Donderdagavond staat het duel tussen FC Barcelona en Manchester United op het programma in de knock-out fase van de Europa League. Het duel is een affiche dat je gezien de namen misschien wel in de finale van het toernooi of in de Champions League had verwacht. Xavi kijkt uit naar de confrontatie en prijst zijn collega.

"United is totaal veranderd door hem", begint de oefenmeester tijdens het gebruikelijke persmoment. "Als je ze aan het begin van het seizoen zag en nu… Hij (Ten Hag, red.) kwam moeilijk binnen, maar heeft het nu geweldig op de rit. Het was een tijd geleden, maar ik ben blij dat ik United nu weer in deze staat zie."

"Hij is een geweldige coach", vervolgt Xavi, inzoomend op Ten Hag. "Het was niet makkelijk om het tij bij United te keren. Zijn aanvallende spelopvatting is te prijzen, dat laat hij bijna elke wedstrijd zien. Hij is een voorbeeld", besluit hij.

Aanstaande donderdag staat het duel tussen Barcelona en United op het programma. Om 18.45 wordt er afgetrapt in het Camp Nou. Een week later volgt de return op Old Trafford.