Nieuws

Slot opgelucht: 'Hebben geluk dat het maar een centimeter buitenspel was'

Slot opgelucht: 'Hebben geluk dat het maar een centimeter buitenspel was'

12-02-2023 17:33
5

Een overwegend positieve Arne Slot stond na afloop van de 1-2 zege op sc Heerenveen voor de camera van ESPN. De oefenmeester van de Rotterdammers erkent dat zijn ploeg in de openingsfase de gelukkigste was door de eerste twintig minuten zonder tegentreffer door te komen.

Heerenveen reeg in de beginfase van het duel de ene na de andere kans aaneen. "Ik denk dat je hebt kunnen zien dat we woensdag 120 minuten hebben gespeeld", reageert Slot na afloop van de wedstrijd bij ESPN. "We begonnen heel matig en we verloren te vaak de bal in het midden. We hadden geluk dat het waarschijnlijk maar een centimeter buitenspel was."

"Ik vroeg me af of het daadwerkelijk buitenspel was", vervolgt de eerlijke Slot. "Hartman stond wel heel dicht bij elkaar. Daarna vond ik dat we beter aan de bal werden. En we maken een goal uit een corner. Dat is ook weleens lekker. We controleerden de wedstrijd vanaf dat moment. Met 0-2 was ik nog niet zo tevreden."

Op het tandvlees

Dankzij een geweldige pegel van Syb van Ottele kwam Heerenveen een kwartier voor het einde van de wedstrijd volledig terug in het duel. "Het was wel op 'meer dan een beetje' op het tandvlees. Na rust kabbelde het een beetje voort. Dan gebeurt ineens van alles en wat je dan niet wil gebeurt, maar de invallers liepen zich helemaal het schompes voor het team.

Uiteindelijk werd de zege binnengehaald, maar liep captain Orkun Kökcü tegen zijn vijfde gele kaart aan. Daardoor is de Turk geschorst voor de topper tegen AZ. "Timber kan natuurlijk een linie terug. Er komt altijd een vervanger. Er zijn genoeg spelers." Igor Paixão, die lelijk door zijn enkel klapte, lijkt gewoon nog steeds fit. "De medische staf zei dat het meevalt, dus laten we daarop hopen."