Nieuws

'Ward naar Ajax? Ik denk dat er wel een kans is dat het doorgaat'

'Ward naar Ajax? Ik denk dat er wel een kans is dat het doorgaat'

10-02-2023 18:16

Ajax is druk bezig met gesprekken voeren met Julian Ward en eindelijk een opvolger van Marc Overmars te presenteren. In Kick-off de podcast wordt de mogelijke komst van de Engelsman besproken. 

In de podcast stelt Ajax-watcher Mike Verweij dat Ajax hard aan de Engelsman trekt. "Het is redelijk concreet. Hij staat heel hoog op de lijst van Ajax. Er worden oriënterende gesprekken gevoerd, maar ik denk wel dat er een kans is dat het doorgaat. Hij mag twee niks doen, hij heeft een concurrentiebeding, maar dat geldt niet voor Nederland. Daarom mag hij gewoon de directeur worden bij Ajax."

Een uitdaging bij Ajax lijkt misschien minder aantrekkelijk voor Ward, maar dat spreekt Verweij tegen. "Wat ik heb begrepen is dat er bij die functie bij Liverpool nog allemaal mensen hun plasje erover doen. Bij Ajax heb je wat meer te zeggen en het blijft een grote naam in Europa. Voor een Engelsman kan het ook leuk zijn een tijdje in Amsterdam te wonen. Ik ben wel heel benieuwd, ik zou het heel bijzonder vinden."