Nieuws

Sneijder ziet Robben graag als directeur bij Groningen: 'Motiveren nu belangrijk'

Sneijder ziet Robben graag als directeur bij Groningen: 'Motiveren nu belangrijk'

03-02-2023 23:15

Wesley Sneijder ziet in Arjen Robben een mogelijke opvolger van Mark-Jan Fledderus. De technisch directeur van FC Groningen werd vrijdagochtend ontslagen wegens de sportieve crisis die momenteel in de Euroborg heerst. Volgens Sneijder is Robben nu de ideale pion om spelers te motiveren in de strijd tegen degradatie.

Sneijder noemt het ontslag van Fledderus 'opmerkelijk'. "Je zou bijna denken dat er iemand anders in beeld is. Zeker in de situatie waarin Groningen nu zit, zullen ze het wel snel op de rit moeten krijgen. Ik denk dat er snel iemand gaat komen."

De recordinternational vestigt daarbij zijn hoop op zijn vriend en oud-teamgenoot Arjen Robben. "Ik weet niet of hij het wil en kan, maar dat zou toch mooi zijn voor die club? Hij is daar begonnen, dus dat zou fantastisch zijn." Sneijder heeft nog maar weinig contact met Robben, maar grapte hem in de pauze wel even te willen bellen. Ondanks dat de transferperiode voorbij is, stelt hij dat Robben de spelers optimaal zou kunnen motiveren. "Dat is nu belangrijk."

De oud-speler van onder meer Bayern München, Real Madrid, Chelsea en het Nederlands elftal is nog regelmatig als toeschouwer aanwezig in de Euroborg. In januari 2021 liet Fledderus al eens weten hem graag met een functie bij de club te willen behouden. Toen zou Robben ervoor hebben gekozen om eerst tijd voor zijn gezin en afstand van het voetbal te willen nemen.